Home » Brown Eyes Blue Eyes » Assistent

Doel

Şeydâ Buurman-Kutsal en haar Duitse collega Jürgen Schlicher verkeren in een unieke positie. Wereldwijd zijn ze op dit moment als enigen door ontwikkelaar en initiatiefnemer Jane Elliott geautoriseerd om trainers en assistenten voor de Brown Eyes Blue Eyes training op te leiden.

Omdat de Brown Eyes Blue Eyes trainingen altijd door een erkende trainer en minimaal twee assistenten begeleid worden, zijn er steeds nieuwe assistenten nodig. Die worden ‘on the job’ opgeleid. Voorwaarde voor eventuele deelname aan de assistentenopleiding zijn ervaring in het werken met groepen, affiniteit met het thema racisme en discriminatie en de bereidheid het opleidingstraject ‘on the job’ af te ronden.

Voorwaarden

In het kader van de assistenopleiding hebt u:

  • Als deelnemer een workshop Brown Eyes Blue Eyes gevolgd.
  • Met een erkend assistent tijdens een training meegelopen.
  • Aan twee trainingen met een tweede assistent zelf als assistent meegewerkt.

Tijdens de opleiding is het de bedoeling dat u als assistent zowel meewerkt aan trainingen van Şeydâ Buurman-Kutsal als van haar netwerkpartner Jürgen Schlicher van Diversity Works.

Vóór deelname aan het opleidingstraject schrijft u een motivatiebrief. Tijdens uw ‘stage’ als assistent levert u een ervaringsreflectie bij de trainer in. Na een afsluitend gesprek kunt u dan als assistent worden benoemd. Wordt u niet als assistent toegelaten, dan bespreken we andere mogelijkheden om met het concept te werken.

Vervolgtraject

Een benoeming tot assistent is voorwaarde voor deelname aan het opleidingstraject voor trainers. Na de begeleiding van een oefening als assistent, voldoet u aan de eisen om door te gaan met de vervolgopleiding tot trainer.

Bekijk de agenda Vul het aanvraagformulier in