Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop Brown Eyes Blue Eyes

april 3 @ 09:30 - 16:30

€250,00

Workshop Brown Eyes Blue Eyes

In 1968 verraste de Amerikaanse lerares Jane Elliott de wereld met een even ingrijpend als spraakmakend sociaal experiment. Wat gebeurt er als je een klas verdeelt in bruinogige machthebbers en een blauwogige minderheid? Gaan de als ‘inferieur’ en ‘superieur’ bestempelde leerlingen zich ook zo voelen en gedragen? Wat zijn de gevolgen als je individuen niet beoordeelt op basis van hun gedrag en inzet, maar op basis van een willekeurig aangeboren of toegewezen kenmerk? Wat voor effect hebben vooroordelen en irrationele privileges?

De resultaten spraken voor zich en ze concludeerde: You are not born racist. You are born into a racist society. And like anything else, if you can learn it, you can unlearn it. But some people choose not to unlearn it, because they’re afraid they’ll lose power if they share with other people. We are afraid of sharing power. That’s what it’s all about.

Şeydâ werd in 1996 door Jane Elliott zelf opgeleid en gecertificeerd, als een van de twee trainers in heel Europa (!) . Ze verzorgde vervolgens honderden succesvolle Brown Eyes Blue Eyes trainingen in binnen- en buitenland.

Wil je zelf ervaren hoe uitsluitingsmechanismen werken?
Ben je onder de indruk van Het Grote Racisme Experiment en wil je weten hoe je zelf reageert op discriminatie en racisme?

Tijdens de mogelijk confronterende workshopsetting zal de vraag ‘Wat zou ik doen?’ niet onbeantwoord blijven.

Voertaal:

Nederlands/Engels

Voor wie:

De training is geschikt voor iedereen die wil ervaren (en leren) hoe uitsltuitingsmechanismen werken.

Wanneer:

3 april 2024, 09:30 – 16:30 uur

Waar:

Amsterdam

Kosten:

€250,- ex BTW

Trainer:

Şeydâ Buurman-Kutsal

Details

Date:
april 3
Time:
09:30 - 16:30
Cost:
€250,00

Venue

Amsterdam

Organizer

Şeydâ Buurman-Kutsal
Email
info@seyda.nl
View Organizer Website

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar