Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Brown Eyes Blue Eyes workshop

september 28 @ 09:30 - 16:30

€250,00 – €302,50

Ervaar het onderscheid – overbrug verschillen

Diversiteit: We hebben er allemaal dagelijks mee te maken. In elk bedrijf, op elk niveau, in diverse verschijningsvormen. Met de beproefde Brown Eyes Blue Eyes benadering helpt Şeydâ de verschillen te inventariseren en te benutten.

Sociaal experiment

In 1968 verraste de Amerikaanse lerares Jane Elliott de wereld met een even ingrijpend als spraakmakend sociaal experiment. Wat gebeurt er als je een klas verdeelt in bruinogige machthebbers en een blauwogige minderheid? Gaan de als ‘inferieur’ en ‘superieur’ bestempelde leerlingen zich ook zo voelen en gedragen? Wat zijn de gevolgen als je individuen niet beoordeelt op basis van hun gedrag en inzet, maar op basis van een willekeurig aangeboren of toegewezen kenmerk? Wat voor effect hebben vooroordelen en irrationele privileges?

Zelf ervaren

Het Brown Eyes Blue Eyes experiment nog niets aan relevantie ingeboet. Şeydâ – in 1996 door Jane Elliott zelf opgeleid en gecertificeerd – verzorgde honderden succesvolle Brown Eyes Blue Eyes trainingen in binnen- en buitenland. Ze liet directies, besturen en medewerkers van bedrijven, gemeentes, zorg- en maatschappelijke instellingen zelf het verschil ervaren. Wat gebeurt er als rollen en etiketten ons gedrag angstwekkend voorspelbaar maken? Een opgelegd rolpatroon heeft directe gevolgen voor hoe wij ons gedragen en hoe anderen ons beoordelen. Het remt ons vaak af, frustreert onze mogelijkheden, werkt onmacht en ongelijkheid in de hand.

Doel

Wilt u zelf ervaren hoe uitsluitingsmechanismen werken? Bent u onder de indruk van Het Grote Racisme Experiment en wilt u weten hoe u zelf reageert op discriminatie en racisme? Tijdens de mogelijk confronterende workshopsetting zal de vraag ‘Wat zou ik doen?’ niet onbeantwoord blijven.

Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname.

Datum: 28 september 2023

Locatie: Ru Paré, Amsterdam

Prijs: €250,- ex BTW, inclusief lunch en certificaat

 

Let op: deze workshop wordt in het Engelse gegeven.

Gegevens

Datum:
september 28
Tijd:
09:30 - 16:30
Kosten:
€250,00 – €302,50

Organisator

Şeydâ Buurman-Kutsal
E-mail
info@seyda.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ru Pare – Amsterdam
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket
Regulier ticket. Prijs inclusief BTW
302,50
10 beschikbaar
Ticket voor onderwijsinstellingen
Ticket zonder BTW, alleen voor/betaald door onderwijsinstellingen.
250,00
10 beschikbaar